Mācāmies gatavot ēdienus Drukāt

Uzziņai: pirmdien, 16. februārī Tradīciju namā „Zvanītāji” notika Rucavas novada domes Pieaugušo izglītības koordinatores Daigas Rones organizētais un pašvaldības finansētais seminārs „Tradicionālo ēdienu gatavošana”. Tādā pat veidā tika organizēta un atbalstīta Sveču gatavošana Dzīvesskolā sestdien, 14. februārī.

Iesākumā pirmdienas rīts pēc kupli apmeklētās Dzīvesskolas pavisam kluss. Paredzēts, ka šodien Rucavas sievas rādīs savu māku rieža cepšanā un rupjmaizes kārtojuma gatavošanā. Pamazām sarodas pašas sievas – Ruta, Vija, Skaidrīte, Rasma. Grauduža Natālija sestdien rādīja sveču liešanu, bet šodien kopā ar mazo bērniņu mācekļu lomā, arī Domes Daiga sien priekšautu, ķersies klāt darbam. Klāt arī aizjomietes no Jūrmalciema – šoreiz kuplākā skaitā un ar krietnu ciema kukuli – veselu kasti kūpinātu reņģu! Viņas interesē viss, ko darām „Zvanītājos”. Nu tikai klāt pie darba! Tiek mizoti un rīvēti rāciņi, griezta gaļa un sīpoli. Kārtojumam tiek rīvēta un grauzdēta rupjmaize. Kad sastāvdaļas sariedītas, tiek jaukts riezis un likts pannā. Bļodā kārtu kārtām tiek likta maize, dzērveņu ievārījums un putukrējums. Tā, visiem jokojot un smejot, klājot galdu, ātri vien paiet laiks – kārtojums gatavs, riezis izcepies brūns un smaržīgs! Laiks visus kārumus likt galdā. Tā nemanot arī interesentu pulciņš audzis – kad esam pie galda, kārtīga saime sanāk. Nu tikai aši jānodzied dziesma galdam un varam mieloties. Visi vienisprātis – garšo ļoti labi! Bija vērts čakli strādāt.